Ekonomiprogrammet – Ekonomi

Täljegymnasiet Ekonomiprogrammet

Finns på flera skolor, se nedan

Är du studiemotiverad och vill ha alla möjligheter öppna inför framtiden? Är du intresserad av att starta och driva företag, jobba med ekonomi och juridik, exempelvis inom, försäkringsbolag, banker eller rättsväsendet?
Ekonomiprogrammet är ett program för dig som vill studera vidare på universitet och högskola inom till exempel ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga ämnen.
Utbildningens karaktärsämnen är företagsekonomi, juridik, moderna språk och psykologi. Ett viktigt mål är att du, efter dina studier, har kunskap om hur samhällets resurser används på bästa sätt och hur man startar och driver ett företag. Du ska också ha kunskap om lagar och författningar som styr och påverkar företag, organisationer och privatliv. I utbildningen ingår också ämnet psykologi eftersom det är viktigt att ha goda kunskaper om hur människor tänker, känner och handlar.

Inriktning Ekonomi
Du fördjupar dig inom företagsekonomiska områden som kalkylering, redovisning, marknadsföring, ledarskap och organisation. Du får färdigheter i att starta och driva ett företag.
Om du efter högskolestudier vill arbeta inom svenska och internationella företag och organisationer, försäkringsbranschen,finansbolag, skatteförvaltningen, bank eller handel är detta inriktningen för dig.

Inriktning Juridik
På Täljegymnasiet startar hösten 2019 inriktningen juridik inom ekonomiprogrammet.
Att ha kunskaper inom juridik är en enorm fördel oavsett vilket yrke man i framtiden väljer. I kombination med de kurser som ingår i ekonomiprogrammet får eleverna en rivstart på vägen till att uppnå sina mål.
Utbildningen vänder sig främst till den som är intresserad av att jobba inom juridik eller ekonomi, men programmet är högskoleförberedande så gymnasieutbildningen ger både möjlighet till fortsatta högskolestudier och arbete.
Att ha kunskaper inom både juridik och ekonomi är något som arbetsgivare i många branscher tycker är meriterande. Inriktningen har ett högt tempo som kräver studiemotivation, men i gengäld får man kunskaper för livet.

S:ta Ragnhildgymnasiet