Estetiska programmet – Dans

Södertälje Estetiska programmet, Dans

Wendela Hebbegymnasiet

Vill du jobba med sceniskt uttryck, utmana dig själv, utveckla egna idéer och älskar att dansa, är dansinriktningen rätt val! Välkommen till en kreativ och lustfylld gymnasietid på det estetiska högskoleförberedande programmet.

På dansinriktningen leder vi dig att utvecklas danstekniskt och du får möjlighet att utveckla
ditt personliga rörelsespråk.
Du får en bredd inom ditt danskunnande, då vi arbetar med era olika dansämnen i veckan. På lektionerna lär du dig olika dansstilar och koreogra er, men vi jobbar även med improvisation och eget skapande. Som elev får du chans att göra era dansföreställningar.

Utbildningen
Vi satsar på en bred utbildning så att du får en stark grund om du vill söka dig vidare inom dansyrket. Därför dansar du jazz, modernt, balett och streetdance minst en gång i veckan under alla tre åren. Utöver det har vi improvisation och arbete med föreställningar på schemat. För att fördjupa vår dansutbildning bjuder vi in många gästlärare som undervisar i olika stilar: hip hop, popping, vouging, sceniskt uttryck, afrikansk dans och mycket mer. Vi vill att du ska få chans att studera och upptäcka dans i alla former, både på skolan och utanför. Vi tittar på olika föreställningar, bland annat i Stockholm, så du får uppleva dans på riktigt. Skolan erbjuder olika individuella val, kurser som till exempel matematik 2, 3, engelska 7, foto, språk med mera.

No announcements at this moment.

Be the first to add a review.

Please, login to leave a review
Add to Wishlist