Idrottsutbildning (NIU) – Fotboll

Täljegymnasiet Idrottsutbildning (NIU), Fotboll

Vill du bli bäst på fotboll? För dig som vill satsa både på skola och fotboll erbjuder vi en unik möjlighet att kombinera dina studier med en fotbollssatsning och utvecklas till en elitspelare i Södertälje.

Elitsatsningen på fotboll sker i samverkan med Svenska fotbollförbundet/Södermanlands fotbollsförbund, Södertälje Fotbollsallians (som representerar samtliga föreningar inom kommunen) och gymnasieskolorna Torekällgymnasiet och Täljegymnasiet.

Studierna bedriver du på Täljegymnasiet eller Torekällgymnasiet – beroende på vilket program du väljer. Träningen och undervisningen är både individ- och laganpassad i sin utformning där hänsyn tas till ditt tränings- och tävlingsupplägg.

Södertäljes Elitfotbollgymnasium (EFG) är certifierat som en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) av Svenska Fotbollförbundet (SvFF) och Riksidrottsförbundet (RF).

Elitsatsningen sker i samverkan med SvFF/Södermanlands FF (SöFF), Södertäljes Fotboll-allians (SFA) och gymnasieskolorna Täljegymnasiet (TäGy) och Torekällgymnasiet (ToGy).

Eleven erbjuds specialsydda lösningar för att möjliggöra en utveckling från talang till
färdigutbildad elitspelare, i en miljö som präglas av professionalism och ständig utveckling. Spelarens utvecklingsarbete ska ske i nära samverkan med spelarens föreningsverksamhet och präglas av en samordnad helhetssatsning där spelaren sätts i centrum.

De tidigare allsvenska lagen Syrianska (nu i div. 1) och Assyriska (nu i div. 1) på herrsidan, samt Telge United FF (i div. 1 damer) utvecklar många unga talanger, där många gamla elever redan spelat i Damallsvenskan, Allsvenskan och som professionella spelare utomlands.

Gå in på respektive skolas hemsidor för att få information om vilka program som erbjuds. Träningen och undervisningen är både individ- och laganpassad i sin utformning där hänsyn tas till ditt tränings- och tävlingsupplägg.

Läs mer på skolornas gemensamma sida: www.sodertalje.se/skola-och-forskola/gymnasieskola/nationell-idrottsutbildning/niu-fotboll/