Idrottsutbildning (NIU) – Innebandy

Södertälje Idrottsutbildning (NIU), Innebandy

Vill du bli bäst på innebandy? För dig som vill satsa både på skola och innebandy erbjuder vi en unik möjlighet att kombinera dina studier med en innebandysatsning och utvecklas till en elitspelare i Södertälje.

Studierna bedriver du på Vackstanäsgymnasiet, Täljegymnasiet eller Torekällgymnasiet – beroende på vilket program du väljer. Träningen och undervisningen är både individ- och laganpassad i sin utformning där hänsyn tas till ditt tränings- och tävlingsupplägg.

För att utvecklas, må bra samt att kunna prestera krävs att man har bra koll på sin helhetssituation (skola, träning, kost, vila, kompisar, familj m.m.). Vi jobbar mycket med att helheten ska fungera samt att du som aktiv ska få förståelse för alla bitar som rör dig som person och idrottare.

Kommer du från en annan kommun än närkommunerna får du hjälp att hitta en lämplig förening för övrig träning. NIU innebandyprofilen samarbetar med Södermanlands innebandyförbund, samt med Telge SIBK och Nykvarns IF, som har lag på olika nivåer i seriesystemet. Här erbjuds du som elev på skolan att träna och spela på den nivå som stimulerar din utveckling bäst.

Genom det unika samarbetet mellan tre gymnasieskolor inom Södertälje kommun är valmöjligheten av gymnasieprogram väldigt stor. Gå in på respektive skolas hemsidor för att få information om vilka program som erbjuds. Verksamheten kommer att bedrivas i Västergårds arena som är Södertäljes nyaste hall, anpassad för innebandyn. Här finns förutom en härlig hall både gym och modern teorisal.

Torekällgymnasiet