Naturbruksgymnasiet Trädgård – Gymnasial Trädgårdsmästare

Södertälje Naturbruksprogrammet, Trädgård

Vackstanäsgymnasiet

Programmet för dig som är intresserad av växter, odling och anläggning av trädgårdar.
Du lär dig att odla både på friland och i växthus, att designa, anlägga och sköta trädgårdar, lägga sten, bygga trappor och staket, att skörda grönsaker och att köra och använda de maskiner som används i trädgårdsnäringen. Välj mellan två inriktningar: Trädgårdstjänster och odling eller Skötsel av utemiljöer.

APL
I den yrkesinriktade delen av utbildningen varvas teori med praktiska övningar på ett naturligt sätt. För att koppla verkligheten till utbildningen kommer du under 20 veckor i åk 2 och 3 att ha arbetsplatsförlagt lärande (APL) på något av de riktigt namnkunniga företagen i branschen som vi har knutna till oss.

Efter utbildningen
När du avslutat dina studier kan du söka jobb som trädgårdsanläggare, arbeta med skötsel och underhåll av parker och andra utemiljöer, försäljning och rådgivning i garden centers eller arbeta med växtproduktion i växthus eller utomhus.
Genom medvetna individuella val får du grundläggande högskolebehörighet. Vill du fortsätta studera kan du exempelvis vidareutbilda dig till trädgårdsmästare på universitetet eller arborist på yrkeshögskolan. Efter komplettering med flera gymnasiekurser kan du bli Trädgårdsingenjör, Landskapsingenjör, Hortonom eller Landskapsarkitekt.

Motorsågskörkort ingår i utbildningen.

No announcements at this moment.

Be the first to add a review.

Please, login to leave a review
Add to Wishlist