Restaurang- och livsmedelsprogrammet – Kök och servering

Södertälje Restaurang- och livsmedelsprogrammet – Kök och servering

Praktiska gymnasiet

Gillar du matlagning och är intresserad av smaker från hela världen? Vill du kanske jobba i en restaurang eller ett bageri? Här lär du dig att tillaga och servera mat i varmkök, kallkök samt storkök. Du får sätta ihop matsedlar, välja ut rätt råvaror och laga maträtter utifrån gästers önskemål.

Under din skoltid får du prova på att jobba i restaurangkök och servera. Efter studenten kan du arbeta som kock eller servitris/servitör.

Gillar du matlagning och är intresserad av smaker från hela världen? Vill du kanske jobba i en restaurang eller ett bageri? På utbildningen Restaurang och livsmedel får du laga olika rätter i varmkök, kallkök och storkök samt baka i bageriet och hantera både dryck och livsmedel. Du får lära dig dukning, servera kunder och känna på branschens höga tempo.
Utbildningen ger dig chans att praktiskt testa varierade arbetsuppgifter och välja den inriktning du helst vill satsa på i framtiden.

No announcements at this moment.

Be the first to add a review.

Please, login to leave a review
Add to Wishlist