Samhällsvetenskapsprogrammet – Medier, information och kommunikation

Södertälje Samhällsvetenskapsprogrammet Medier, information och kommunikation

Wendela Hebbegymnasiet

Den nya digitala tekniken har totalt förändrat begreppet media. Förr var det dyrt och svårt att göra sin röst hörd, att bli journalist. I dag kan du själv sprida nyheter, åsikter och underhållning på bloggar, poddar och i sociala medier – gratis och hemifrån.

Här tar du dig an utmaningen att göra skillnad i mediebruset. På internet krävs att du är duktig på att hitta och värdera källor, kan tänka och formulera dig kommunikativt och kan förpacka ditt budskap lockande. Du utvecklar även din förmåga i projektledning.
Inriktningen medier, information och kommunikation tar dig med ut i världen och granskar hur budskap formas, sprids och tas emot. Du lär dig att skriva texter som berättar och förklarar, skapa bilder som gör avtryck och välja medium som gör att ditt budskap når ut och gör skillnad.

Innehåll
Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Medier, information och kommunikation ger dig en bred högskolebehörighet samtidigt som du lär dig medieyrkenas grunder och hur massmedia fungerar i vårt samhälle.

No announcements at this moment.

Be the first to add a review.

Please, login to leave a review
Add to Wishlist