Teknikprogrammet – Samhällsbyggande och miljö – arkitektur (TESAM)

Wendela Hebbegymnasiet teknikprogrammet

Är du intresserad av arkitektur och gillar att skissa samt skapa nya former och modeller samtidigt som du vill gå en bred utbildning där du får högskolebehörighet? Välj då Teknikprogrammet med inriktning Samhällsbyggande och miljö på Wendela Hebbegymnasiet i Södertälje.

Teknikprogrammet
När du går Teknikprogrammet får du läsa teknik, fysik, kemi och flera kurser i matematik. Det finns över 25 olika kurser att välja att läsa inom det individuella valet. Dessa kurser är inom estetiska ämnen, språk, foto, psykologi, naturkunskap och mycket annat.

Inriktning Samhällsbyggande och miljö – arkitektur
På inriktningen lär du dig om arkitektur, samhällsbyggande och miljöns betydelse. Du får planera, rita och bygga modeller av inredning och hus. Du lär dig att tänka både på ett tekniskt och estetiskt sätt utifrån människors behov. I ämnet hållbart samhällsbyggande får du lära dig hur man planerar ett ekologiskt hållbart samhälle.
Du får läsa en kurs i CAD där du lär dig att rita och konstruera i datorn. På utbildningen samverkar man mellan ämnena och ni elever jobbar ofta i projekt. Eleverna gör många studiebesök och arbetar många gånger med verkliga uppdrag. I årskurs 3 gör ni en studieresa i Europa där ni får studera spännande arkitektur.

Skolans lokaler
Wendela Hebbegymnasiet är känt för att ha en kreativ och trivsam miljö, med bemannad reception och café i entrén som husets hjärta. Din undervisning bedrivs i specialanpassade, välutrustade och moderna lokaler med närhet till lärarna. På skolan finns mycket god teknisk utrustning där det är möjligt att experimentera och testa nya idéer. Du arbetar i Mac-miljö och har en egen dator.

Efter din utbildning
Teknikprogrammet ger en bred behörighet och även särskild behörighet till ett stort antal högskoleutbildningar framförallt inom det tekniska områdena. Utbildningen ger även behörighet till yrkeshögskolan, inom logistik, produktionsteknik och design, produktutveckling och media.